Annons

Annons

Buffelmozzarella med citrus, pinjenötter, basilika och honung

En helt underbar liten rätt med buffelmozzarella som dessutom blir väldigt snygg med alla de vackra färgerna.

Buffelmozzarella med apelsin, grapefrukt, pinjenötter, basilika.

Det blev Strandvägen 1 även i kväll och en liten lätt och fräsch rätt tillsammans med väninnan Carin. Jag älskar mozzarella gjord på buffelmjölk, den är så mycket smakrikare än den som är gjord på komjölk. Har du inte testat buffelmozzarella så gör det. Den är grymt god. På Strandvägen servererades den med apelsin- och grapefruktklyftor, rostade pinjenötter, basilika, honung och olivolja. Enkelt rätt som du lätt kan göra hemma.

Buffelmozarella på  Strandvägsvis

4 portioner

Annons

4 buffelmozzarella
1 grapefrukt
2 apelsiner
40 g pinjenötter
1–2 msk honung
2 msk god olivolja
1 näve basilikablad
Tillbehör
Focaccia
Gör så här
1. Låt osten rinna av i ett durkslag.
2. Skär bort skalet från citrusfrukterna och skär ut hinnfria klyftor. Här visar jag på film hur du gör.
3. Rosta pinjenötterna i en medelvarm panna eller i ugnen vid 150°. Passa noga så att de inte bränns.
4. Lägg upp ostarna på assietter. Fördela citrusklyftorna över. Strö på pinjenötterna och ringla över honung och olivolja. Avsluta med basilikablad och lite nymald svartpeppar. Njut med focaccia eller ljust surdegsbröd.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar