Annons

Annons

Fraspanerad fisk med sellerimos, rödbetor och kapris

Bjud på en fraspanerad fisk med sellerimos, rödbetor och kapris.

Frasig pankopanerad kolja med inlagda rödbetor, kapris, purjolök och sellerimos

Jag har fördelen att bo nära en fiskhandlare och bestämmer ofta inte förrän jag är i butiken vilken fisk det ska bli. I helgen blev det kolja, eftersom det fanns fina stora filéer. Till fisk gillar jag rödbetor och kapris och lite hackad purjolök. Den här gången serverade jag med ett lent sellerimos. Testa, det blev så god kombo! Men potatismos passar förstås också att servera till fisken.  Fisken är dubbelpanerad i panko-ströbröd. Det är lite grovrivet ströbröd och  du kan köpa det i påsar och oftast på den asiatiska hyllan i butiken. Vanligt ströbröd eller rivet ljust bröd går också bra, men om du inte har provat panko gör det. Det blir oerhört frasig och god panering.

Pankopanerad fisk med sellerimos, rödbetor och kapris

4 portioner

Annons

750 g kolja, torsk eller sejfilé
2 tsk salt
vetemjöl
1 stort ägg, söndervispat
2 dl panko ströbröd
smör och olja till stekning
Sellerimos
600 g skalad rotselleri
2 tsk pressad citron
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
salt
Tillbehör
3–4 inlagda rödbetor
1 dl kapris
1 dl finhackad purjolök eller salladslök
citron
Gör så här
1. Skär bort alla ben på fiskfilerna och skär den i mindre bitar. Lägg dem på ett fat och salta dem runt om. Låt stå medan du förbereder resten. Fisken blir  lite fastare i köttet.
2. Sellerimos: Skär den skalade sellerin i bitar och koka dem mjuka i citronsaften, grädden och vattnet. Häll av kokvätskan och mixa sellerin till puré. Späd med kokvätska till lagom konsistens. Smaka av med salt.
3. Tärna rödbetorna fint.
4. Vik mindre tunna fiskbitar dubbelt. Vänd  därefter fisken i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet.
5. Hetta upp en panna med hälften smör och hälften olja. Stek fisken på medelvärme några minuter på var sida tills de fått fin färg. Servera med mos, rödbetor, kapris och hackad purjolök.

Smaklig spis!

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar