Annons

Annons

Julstök i Go’kvällköket

I går var det julstök i Go'kvällköket och här hittar du mina juliga recept. Juliga smörrebröd och en drömgod julpaj med kolakräm som du inte vill missa.

Jul i SVT-köket.

I går var det fullt ös i tv-studion på Go’kväll. Programmet är bara 30 minuter nu när det är julkalender. Mitt uppdrag var att göra julmat,  det blev tillbehör på julbordet som jag sedan satte ihop till juliga smörrebröd.

Annons

Picklad rödkålssallad passar jättebra till korvar, skinka och det småvara på julbordet. Grönkålsfras och senapskräm passar också så bra till skinka, korvar och småvarmt och det blir till lyxiga goda smörrebröd med detta på skinkan som ligger på ett mörkt bröd. Det passar med danskt rågbröd, kavring eller annat julbröd.

Lingonsill med gin och honung

Lingonsill och i bakgrunden står portvinspäronen.

Det blev också en uppskattad och helt ny julsill som blev så fantastisk fin i färgen.

Ett gott tillbehör till osten är mina portvinskokta päron med stjärnanis. Men de passar inte bara till ost utan är goda till leverpastej och köttpatéer. De är inte alltför söta och har en fin ton av stjärnanis.

Tänker att det är en bra idé göra smårätterna till julbordet och sedan omvandlas de till läckra smörrebröd till lunch under juldagarna. Det blev så uppskattat av provsmakarna. I programmet blev det bara jag och Linda som smakade men när bandningen är över kommer det alltid smaksugna från  hela tv-huset.

Sarah Dawn Finer i Go’kvällköket.

Sarah Dawn Finer hann inte vara och provsmaka, hon var tvungen att åka vidare till Musikhjälpen som i år håller till  i Umeå. Men jag fick en pratstund med henne i köket och det visade sig att hon verkligen gillade att laga och njuta av god mat.

Drömgod julpaj

Drömgod julpaj med kolakräm och lingon på en god botten med smak av pepparkaka.

Med min lättgjorda julpaj kan du bekvämimpa, den är så enkel att göra och blir fantastiskt god. Lingonen balanserar sötman från kolakrämen på ett fantastiskt sätt. Du kan i stället för lingon ta röda vinbär.

Se hela programmet

Här kan du se hela programmet med intervju med Sarah Dawn Finer och matlagning i köket.

 

 

Klicka på länken för att se programmet – länken öppnas i en ny flik.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar