Annons

Annons

Med Henrik Dorsin i Go’kväll

Lördagskväll i Go'kvällstudion med Henric Dorsin och i köket blir det gott som innehåller kaffe.

 

i Go’kväll-köket tillsammans med Henrik Dorsin.

I veckan var jag uppe i Umeå och spelade in Go’kvälls lördagsprogram. Det var så trist och grått utomhus men i studion som vanligt varmt och mysigt.

Utanför tv-huset i Umeå. Det var en trist och riktigt gråmulen dag i torsdags.

Kan ni tänka er jag fick hänga med Henrik Dorsin. Han var lika sympatisk som hans rollfigur Ove i Solsidan är osympatisk. Han har många järn i elden men verkar så lugn och cool. I programmet får du också se nya roliga klipp från bland annat nya säsongen av  Grotesco och nya Solsidan-filmen.

Smaskig banankaka

Jag bjöd på en banankaka som har allt. Den innehåller förutom bananer, kaffe, choklad och valnötter. Smaker som gjorda för varandra. Den blir så saftig och god. Dessutom behåller den saftighet i många dagar. Henrik Dorsin gillade den trots att han egentligen inte var en banankakekille. Men den här är inte så jolmig utan kaffet ger lite vuxensmak. I glasyren har jag också kaffe. Recept på banankakan hittar du här.

Annons

Banankakan som har allt.

Affogato al caffé

Dessutom gjorde jag en superenkel italiensk dessert. Det är helt enkelt en glasskula som drunkar i glass. Jag brukar göra glasskulorna i förväg och sedan går det på någon minut att färdigställa desserten. En dessert i vuxensmak och receptet hittar du här.

Affogato al caffé

Till sist en värmande kaffedrink med apelsin och choklad. Den kan också serveras som dessert.

Värmande kaffedrink

Vill du så kan du även spetsa den med lite cognac eller irländsk whiskey. Jag önskar er alla en trevlig helg och om du inte kan se Go’kvällprogrammet i kväll finns det på SVTplay och faktiskt kan du se det redan nu.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar