Annons

Annons

Svamp och vitsippor på samma dag

Jag älskar att gå i bokskog både på våren och hösten, men att hitta både svamp och vitsippor på samma gång var jag inte beredd på.

I helgen har det blivit mycket vandring för min del. Det har ju varit lite si och så med träningen inför Kilimanjaro, men i helgen blev det många steg. På lördagen blev det en underbar vandringsdag vid Klöva Hallar en del av Söderåsen i Skåne. Det blev fin backträning med både kraftiga branter och nästan lika brant ner. Men främst var det en livgivande vandring i den vackra bokskogen. Jag älskar att gå i bokskog. Ljuset blir helt fantastiskt. Men tro det eller ej men vi hittade faktiskt små vitsippor och även svamp. Det känns väldigt konstigt.

Annons

Vårblomma? Liten vitsippa i oktober.

Det blev inte så mycket svamp men några små gula kantareller och trattisar hittade vi. Hade säkert hittat fler om vi verkligen gått inför att hitta svamp, men det var ju vandring som gällde. Men jag kan aldrig låta bli att plocka om jag ser svamp. Så till kvällen blev det en kantarelltoast med parmesanost.

Jag bara smörfräste svampen, saltade och pepprade och blandade i lite hackad persilja och la jag fräset på bitar av surdegsbröd. Sedan toppade jag med riven parmesan och gratinerade cirka 5 minuter i 250°. Så gott.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar