Annons

Annons

Saftiga kycklingbiffar

Snabblagade, saftiga och goda biffar gjorda med kycklingfärs. Perfekta att servera som en Wallaenbergare med mos, ärter och lingon eller i bröd som en hamburgare.

Kycklingbiffar nästan som Wallenbergare.

I går kväll blev det saftiga kycklingbiffar till middag nästan som Wallenbergare. För när jag rusade in i min lilla närbutik och såg att de hade kycklingfärs till extrapris och jag visste att det fanns en skvätt grädde i kylen kom jag på att jag skulle göra kycklingwallenbergare. Det var så länge sedan jag gjorde det. Det blir saftiga och mycket goda. Minns att barnen var väldigt förtjusta i dem. Dessutom går de snabbt att göra. Tänk bara på att biffarna måste vara helt genomstekta. Mitt tips är att starta med att skala potatis och skär dem i bitar så går det fort att göra potatismos om du vill servera det till. Men biffarna är också perfekta att servera som kycklingburgare i bröd.

Annons

Här kommer mitt recept:

Kycklingwallenbergare

4 portioner

500 g kycklingfärs
1 ½ tsk salt
nymald svartpeppar
1 dl vispgrädde
4 äggulor
smör till stekning

Tillbehör
potatismos
ärter
lingon

Gör så här
1.Blanda färs, salt och nymald svartpeppar. Tillsätt grädde och äggulor. Rör samman tills färsen håller ihop. Forma 4 biffar.
2. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Stek sedan biffarna cirka 5 minuter på var sida. Kontrollera att de är genomstekta.
3. Servera med potatismos, ärter och rårörda lingon.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar