Annons

Annons

Bjud på kall tomatpaj

Just nu är det mycket tomater i butikerna, passa på och gör något gott av dem. Det här är en av mina favoritpajer med tomater. Den är så enkel att göra och du kan förbereda den i god tid. Den är god vegorätt som även passar att servera med kallskuret t ex skinka, salami eller rostbiff. Osten kan du byta ut mot andra sorter eller bara smaksätta kesellan med färska örter.

Kall tomatpaj. Under tomaterna döljer sig en god ostkräm och spröd pajbotten. Foto: Pepe Studio

Tomatpaj med ädelost

1 paj, ca 8 bitar

Pajdeg
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
1 msk vatten

Fyllning
1 burk kesella, 10%
1 bit ädelost, 140 g
ca 6 tomater gärna blandade färger
klippt gräslök eller några skivade salladslökar

Annons

Gör så här
1. Finfördela smöret i mjölet och saltet, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och kör ihop till en deg. Tryck ut den i en form 24–26 cm i diameter. Ställ den i kyl ca 30 minuter.
2. Sätt under tiden ugnen på 225°. Nagga och grädda pajskalet ca 15 minuter mitt i ugnen.
3. Riv eller mosa osten och blanda med kesella. Bred ut ostkrämen i det avsvalnade pajskalet.
4. Skiva tomaterna och lägg dem på ostkrämen. Garnera med gräslök.

 

 

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar