Annons

Annons

Sista minuten för västeråsgurka

Skynda dig att hitta västeråsgurkor om du vill lägga in egen supergod och krispig smörgåsgurka. Säsongen är snart slut.

Titta vilka fina västeråsgurkor jag fick tag på igår.

I går hittade jag smörgåsgurkor och så glad jag blev. Trodde nästan att jag skulle bli utan i år. Jag har haft så mycket att göra att jag helt enkelt inte haft tid att lägga in gurkor. Men det fanns fortfarande och de flesta var späda och fina. Jag väljer alltid lite smalare gurkor om jag kan, de blir fastare eftersom de inte har lika stort kärnhus.

Krispiga, kryddiga och supergoda

Om du gillar smörgåsgurka testa det här receptet. Det blir oerhört krispiga och goda. Förvaras de i kyl håller de i många månader. Först lägger jag dem i saltat vatten ett dygn innan jag lägger dem på burk med socker, ättiksprit och kryddor. OBS! Det ska inte vara något vatten utan bara ättiksprit i den andra omgången. Gurkorna kommer att vätska sig och det blir en lag som precis täcker så småningom. Du kan pressa ner dem eftehand med en ren sked. Det viktigast när man håller på med inläggningar är hygienen. Se till att burkar och kärl är rena och stoppa aldrig ner fingrarna i burken.

Annons

Mitt bästa recept på smörgåsgurka hittar du här.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar