Annons

Annons

Enkel söndagslunch

Lätt lunchomelett med paprika och tomat.

Idag blev det också lingonplockning. Nu gäller det bara att försöka packa påsarna så att de klarar flygresan ner till Skåne. Inte mycket fanns i kylen, men omelett är perfekt lunchmat. Har man ägg går det alltid att fixa fram en omelett. Trots att det inte fanns mycket mer än ägg i kylen blev den ändå en jättegod omelett. Det fanns paprikor och några tomater och från lådan med färska kryddor som var kvar från sommaren tog jag timjan och garnerade med några späda persiljekvistar. Det blev så gott. När man steker paprikan förändras smaken och den blir mjuk, mild och söt. Den här gången gjorde jag den i en stor stekpanna så den blev ganska tunn och då går det extra snabbt. Om jag har en mindre panna så att omeletten blir tjock brukar jag sätta in den i ugnen eller lägga på ett lock mot slutet av stekningen.

Paprikaomelett

2 portioner

Annons

1-2 paprikor
smör eller olivolja
repad timjan
salt och nymald svartpeppar
5 ägg
några tomater

Gör så här

1. Tärna eller strimla paprikorna. Stek dem i smör tills de börjar mjukna. Låt timjanen fräsa med mot slutet. Salta och peppra.
2. Vispa sönder äggen och salta och peppra lätt. Häll äggen över paprikorna och rör från sidorna och in mot mitten tills äggen stannat. Lägg på några halverade småtomater och gärna någon kryddört.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar