Annons

Annons

Morotssås – med smaker som överraskar

Bjud på en krämig pastaås med sötma från morötter och fin sälta och smak från ansjovis och oliver.

Morotssås med ansjovis och oliver. Foto: Ulrika Pousette

Det här är en rätt som jag hittade på för en herrans massa år sedan. Det kan tyckas lite konstigt med ansjovis och oliver till morötterna, men det blir oväntat gott. Dessutom går den snabbt att laga. I min kyl finns oftast de flesta av ingredienserna hemma.

Morotssås med ansjovis och oliver – recept

4 portioner

Annons

400 g pappardelle
1 burk ansjovisfiléer, 125 g
4 grovrivna morötter
2 dl crème fraiche
1 liten pressad vitlökslyfta
nymald svartpeppar
1 burk pimientofyllda gröna oliver, 140 g

Gör så här

1. Koka pastan i saltat vatten.
2. Skär ansjovisfiléerna i små bitar. Blanda dem med morötter, crème fraiche och vitlök i en kastrull. Koka ihop i 5 minuter.
3. Vrid över svartpeppar och smaka av om det behövs salt. Skiva oliverna och strö på dem vid serveringen till den nykokta pastan.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar