Annons

Annons

Gott och värmande med linsgryta

Bjud på kryddig linsgryta, med indiska smaker, så lättlagat, gott och billigt. Den är vegansk och ingen kommer att sakna kött.

Linsgryta med kokosmjölk och tomater.

Efter att ha varit i Stockholm hela helgen fanns det inte mycket i kyl och skafferi hemma i Helsingborg när jag kom hem i kväll. Så även den här måndagen blev det lite av skåprens. Jag hade röda linser, morot, purjolök, krossade tomater och kokosmjölk hemm och kunde laga en god linsgryta. Jag älskar verkligen linser av alla de slag. Röda linser går desstuom så fort att laga. På balkongen växer fortfarande persiljan och lite persilja eller koriander piggar upp grytan. Testa själv, den blir jättegod och det här blir stor sats som räcker till många. Blir det över kan du ta med den i lunchlåda eller frysa in. I kväll serverade jag med ris men du kan också bara servera bröd till.

Linsgryta med tomat och kokosmjölk – recept

6 portioner

Annons

4 dl röda linser
1 purjolök
2 stora morötter
1 msk olivolja
1 1/2 msk garam masala
1 bit färsk ingefära
1 burk krossade tomater, 400 g
1 burk kokosmjölk, 400 ml
ca 4 dl vatten
1 1/2 tsk salt
hackad persilja eller koriander

Tillbehör
ris

Gör så här

1. Skölj linserna i kallt vatten. Ansa och skiva purjolöken. Skala och tärna morötterna. Fräs dem i oljan.
2. Tillsätt garam masala mot slutet och låt fräsa med en kort stund. Skala ingefäran och finriv den och blanda ner i grönsakerna tillsammans med linser, tomater, kokosmjölk och vatten. Koka upp och låt sjuda 10-15 minuter. Rör om då och då. Späd med mer vatten om det är för tjockt. Smaka av med salt och blanda ner persilja eller koriander.

Ris passar att servera till.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar