Annons

Annons

Flamberade jordgubbar med grönpeppar

Bjud på flamberade jordgubbar med grönpeppar i helgen – en både festlig och lyxig jordgubbsdessert. Lite ovanligt men väldigt gott.

Flamberade jordgubbar med grönpeppar, foto: Ulrika Pousette

Snart är det helg igen och det finns gott om färska jordgubbar i butikerna. Med  den här festliga desserten får jordgubbarna en extra smakskjuts av apelsin, Cointreau och grönpeppar. Det blir så gott för apelsin, jordgubbar och grönpeppar är en jättebra kombo.  Det låter kanske lite konstigt med grönpeppar, men det är jättegott. Testa själva får ni se. Jag tycker det är godast att servera till vaniljglass medan jordgubbarna fortfarande är varma. Tänk på att inte flambera under fläkten.

Flamberade jordgubbar med grönpeppar

6 portioner

Annons

750 g jordgubbar

2 tsk torkad grönpeppar

2 msk smör

4 msk strösocker

finstrimlat skal av en ekologisk apelsin

1 dl Cointreau, eller annan citruslikör

Tillbehör

Vaniljglass eller vispgrädde

Gör så här

1. Förbered alla ingredienser så att de är lättillgängliga och ta fram tändstickor.

2. Halvera stora jordgubbar eller skär dem i bitar. Krossa grönpeppar lätt.

3. Smält smöret i en stekpanna, lägg i jordgubbarna och strö över sockret, grönpepparn och apelsinskalet. Stek jordgubbarna några minuter tills sockret smälter. Häll på Cointreau och tänd på direkt. Obs! inte under köksfläkten. Skaka pannan och låt spriten brinna ut.

4. Servera jordgubbarna varma med vaniljglass eller en klick vispad grädde.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar