Annons

Annons

Bulgursallad med rödbetor och kapris till rökt makrill

En fräsch rödbetsbulgur med rökt makrill är en lättlagad vardagsmiddag. Blir det något över är det en bra rätt att ta med i matlådan.

Rökt makrill med rödbetor och kapris. Recept: Maud Onnermark, foto: Ulrika Pousette

I dag blir det en superenkel middag med rökt makrill. En av mina snabba middagsfavoriter, jag gillar bulgur och tycker om tugget. Här har jag smaksatt bulguren med inlagda rödbetor, lök och kapris och severar rökt makrill till  Det går oerhört snabbt att laga till den här rätten. Bulguren kokar på 10–12 minuter och under tiden hinner jag hacka rödbetor, gurka och lök. Sedan blandar jag ner lite kapris och det blir så gott. Du kan servera rödbetsbulguren med rökt fisk eller en stekt köttbit. Servera gärna en klick yoghurt eller crème fraiche smaksatt med pepparrot. Här kommer receptet. Den här veckan lovar jag att lägga ut fler snabba vardagsrecept.

Rödbetsbulgur med kapris och rökt fisk

4 portioner

Annons

6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl bulgur
3–4 inlagda rödbetor, ca 3 dl tärnade
1 dl hackad smörgåsgurka
1/2 gul lök
1 msk kapris
1/2 tsk salt
nymald svartpeppar

Tillbehör
rökta makrillfiléer
tjock yoghurt eller crème fraiche
finriven pepparrot
citronklyftor

Gör så här
1. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i bulguren. Koka 10–12 minuter under lock tills vätskan kokat in.
2. Hacka rödbetor, gurka och lök. Blanda hacket och kapris med bulguren, smaka av med salt och lite peppar.
3. Servera rödbetsbulguren med rökt fisk. Smaksätt gärna yoghurten med lite finriven pepparrot. Citronklyftor är också fint att servera till.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar