Annons

Annons

Potatissuffléer med västerbottensost- godaste tillbehöret till köttet

Letar du efter något gott och festligt tillbehör till nyårsfilén? Här får du recept på lättgjorda potatissuffléer med västerbottensost. Perfekta att göra till många. De ser festliga ut och är otroligt goda till alla sorters kött eller om du vill servera med goda grönsaker till vegetarianerna.

Potatissuffléer med västerbottensost gott tillbehör till kött.

Funderar du över nyårsmenyn? Då vill jag tipsa om de här goda potatissuffléerna som jag gjorde till renfilé häromndagen. De blev så goda och passar perfekt om ni är många och vill förbereda menyn. De ser festliga ut och passar till alla sorters kött. Jag förstekte renfiléerna och kylde dem och sedan stekte jag bara på dem inför serveringen. Det går bra när man har tunna viltfiléer. Om du vill steka oxfilé skulle jag bryna den i förväg och sedan köra den på låg temperatur inför serveringen. Vid 56° stannar jag när jag steker oxfilé på låg temperatur. Servera med en rödvinssås  till.

Potatissufflé med västerbottensost

Receptet kan halveras.

Annons

12–15 portioner

1 3/4 kg mjölig potatis
200 + 50 g riven västerbottensost eller cheddarost
200 g smör
4 ägg
salt och nymald svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj ugnsportionsformar i porslin mycket väl.
2- Skala potatisen och dela den i bitar om de är stora. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
3. Finriv osten. Blanda ner smöret och 200 g av osten och mosa potatisen  med elvisp eller potatisstöt. Vispa ner äggen och eller rör ner dem och blanda väl. Vispa eller rör inte för länge så att moset blir segt. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
4. Fördela potatismoset i formarna och strö på den sparade osten. Hit kan förberedas.

Potatissuffleerna gräddas 20–25 minuter i ugnen.

5. Grädda dem mitt i ugnen 20-25 minuter om de är kalla kan det ta lite längre tid. Stjälp ev upp dem och servera genast.

Renfilé är gott tillbehör till suffléerna.

Grunden till en god sås är en god fond.

Brysselkål stekt i smör blir så gott till kött. Den behöver inte förkokas, men halvera gärna de små huvudena.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar