Annons

Annons

Desserter med smak av sommar

Bjud på goda desserter med bär. Knapriga mandelkorgar eller len vit chokladmousse. Recepten du gör succé med.

Knäckiga mandelkorgar fyllda med vaniljglass, grädde och bär

Det har varit ett intensiv vecka för mig med Skåne, Umeå och Stockholm. Men roligt och jag har världens bästa jobb. När jag uppe i Umeå får jag dessutom alltid träffa intressanta personer. Nu senast var det Silvana Imam, vilken fin och bra person och roligt att höra om hennes bakgrund. Jag gillade henne helskarpt och hon tyckte om mina desserter som jag lagade. Det är alltid extra kul när gästerna gillar vad jag gör. Silvana Imam sa att mandelkorgarna med glass, grädde och bär var det godaste hon ätit. Testa själva, jag tycker också att de blir jättegoda. Perfekt bjuddessert som också ser fin ut. Korgarna gör du långt i förväg och sedan är det bara att fylla dem strax före serveringen med glass, bär och ev grädde.  Korgarna blir otroligt knapriga och goda. Här är receptet på mandelkorgarna.

Annons

Trots att de ser avancerade ut är de mandelkorgarna ganska enkla att göra. Det kan du se  i Go’kväll, lördag 18.15.

Vit chokladmousse med täcke av rabarber och jordgubbar. Foto: Moa Frygell

I programmet gör jag också en ljuvligt len och luftig vit chokladmousse med ett täcke av rabarber och jordgubbar. Du kan givetvis bara  skiva på lite jordgubbar på toppen så blir det ännu enklare. Den är god till alla sorters bär. Här är receptet på moussen.

Ha en trevlig lördagkväll!

 

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar