Annons

Annons

Kyckling som passar både till vardag och fest – recept på kyckling fylld med fetaost och paprika

Det här receptet är en saftig kycklingklubba som är urbenad och sedan fylld med paprika och fetaost. Den blir så saftig och god.

Fetaost- och paprikafylld kyckling med pasta i tomatsås.

Numera kan man köpa färdigurbenade kycklingklubbor med skinn. I går testade jag att fylla dem och det kändes så mycket festligare än om jag hade serverat en kycklingklubba med ben. De urbenade klubborna är perfekta om man vill göra rulader med kyckling, de blir så saftiga och skinnet gör att det är lättare att få dem att hålla ihop. Med det här receptet kan du bekvämimpa för det  är lätt att laga när kycklingen är urbenad, men blir festligt. Du kan förstås bena ur kycklinglår själv, men då går det inte lika snabbt att laga. Jag serverade med pasta och en färdig tomatsås. Det finns faktiskt många färdigköpta som är goda. Nu ska jag snart ge mig av till Stockholm och hoppas på en riktigt träningsdag i morgon innan det är dags att fira helg. Om det får du hör mer om sedan.

Fetaost- och paprikafylld kyckling med tomatpasta – recept

4 portioner

4 urbenade kycklingklubbor
1 tsk salt
nymald svartpeppar
4 stavar fetaost, 100 g
1 röd snackpaprika
några blad persilja eller basilika
smör till stekning

Tomatpasta

350 g pasta, t ex penne
1 burk färdig tomatsås, ca 4 dl
Gör så här

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Salta och peppra de urbenade kycklinglåren runt om och lägg dem med skinnsidan ner på en skärbräda. Skär paprikan i 8 bitar. Fördela dem på kycklingen och lägg även på några persilje- eller basilikablad och en fetaoststav.

Kyckling fylld med fetaost, paprika och persilja.

3. Rulla ihop och spänn åt med skinnet och fäst med tandpetare.

Kycklingen rullas ihop och fästs med tandpetare.

4. Bryn dem runt om i smör så att de får fin färg. Stick i en termometer i den tjockaste och stek mitt i ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen är 72°.

Kycklingruladerna steks färdiga i ugnen tills innertemperaturen är 72°.

5. Koka under tiden upp saltat pastavatten och koka pastan. Häll av den och häll på tomatsåsen och låt alltsammans bli varmt. Smaka av om det behövs salt och peppar.
6. Servera pastan på varma tallrikar med den fyllda kycklingen.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar