Annons

Annons

Mitt bästa och godaste recept på kladdkaka

Här bjuder jag på mitt bästa recept på en suveränt god kladdkaka. Den innehåller bara 4 ingredienser och dessutom är den mycket lättbakad och helt glutenfri.

Världens bästa och godaste kladdkaka, foto Pepe Nilsson ur boken Mauds bästa tårtor.

Upptäckte att det är kladdkakans dag i dag den 7 november. Det blir ingen kladdkaka för egen del just i dag, men kanske bakar jag en till  helgen i stället. Men jag vill dela med mig av mitt bästa kladdkakerecept. Receptet är så lättlagat och det blir en underbart god tårta att bekvämimpa med. Jag gör allt i en enda kastrull, det är enkelt och du slipper en massa disk. Jag använder mörk choklad och inte kakao och tårtan blir nästan som chokladtryffel och helt sagolikt god. Ja, ni måste bara testa den om ni gillar chokladtårta. Dessutom är helt glutenfri och blir lätt laktosfri om du använder laktosfritt smör och grädde. Ha en trevlig tisdagkväll!

Mauds kladdkaka – recept

1 kladdkaka, 10–12 bitar

Annons

100 g smör
200 g mörk choklad
2 dl strösocker
4 ägg
Tillbehör
lättvispad grädde
eventuellt hallonsås

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret i en 2-liters kastrull.
3. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar.
4. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat.
5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
6. Grädda på andra falsen nerifrån i 15–20 minuter. Låt svalna.
7. Servera med lättvispad grädde och eventuellt bärsås eller bär till tårtan.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar