Annons

Annons

Från vinprovning till fredagsmys med skaldjur

Vilken fredag det blev, inte som jag tänkt mig, men till slut blir det bra.

Vinprovning från Cloudy Bay på Nya Zeeland. Druvorna Sauvignon Blanc, Chardonnay och Pinot Noir.

Vilken fredag det blev idag. Ja, det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag blev inbjuden till en vinprovning med riktiga kvalitetsviner från Nya Zeeland kombinerade till en avsmakningsmeny så stod det i inbjudan. Det var i Helsingborg för en gångs skull, så jag bestämde att  jobba hemma och så kan jag vara med på den. Alltid roligt att lära nytt och få ny inspiration. Den skulle börja kl 14 och jag tänkte jag måste hålla mig och kan inte äta något för det  blir säkert goda rätter. Tillställningen skulle vara på Sillen & Makrillen en av Helsingborgs bästa restauranger. Väl där fick vi vänta en halvtimme för andra anmälda gäster dök inte upp. Det var ingen dålig väntan för vi bjöds god champagne. Men på fastande mage måste man ta det lugnt. Sedan blev det en bra vinprovning men någon avsmakningsmeny fick vi se oss i stjärnorna efter. Det var mycket goda viner och vinmakaren var själv på plats och berättade och jag lärde mig nya saker. Men att testa viner med hög syra på fastande mage är inte så lyckat. Som alltid gäller det att vara tydlig i inbjudan. Jag läste självklart inbjudan igen när jag kom hem men fattade precis samma sak, det skulle bjudas på mat också. Det fick bli några mackor när jag kom hem.

Annons

Nu är det dags för fredagsmys

GT och Dry Martini är goda gindrinkar.

Havskräftor och norsk krabba.

I kväll blir det skaldjur för mig är det det godaste fredagsmyset så här års. I kväll krabba och havskräftor. Men innan dess gin & tonic. Det är min godaste drink. Jag brukar säga att GT kan man dricka före, till och efter maten.  Men allra bäst smakar den före maten. Om ni är några som funderar över hur det går med min träning, det verkar ju mest som jag är ute och roar mig och dricker alkohol. Ja den här veckan har varit speciell och det har inte blivit träning. I kväll har jag varit på gymmet, men planen är att träna i helgen. Berättar mer hur det går. Trevlig helg!

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar