Annons

Annons

Det är skillnad på pizza och pizza

I går åt jag bland de godaste pizzor jag har ätit härhemma i Sverige.

Myskväll i stugan med Prostens pizza och vin.

I går hade vi myskväll med  pizza. På Falkenbergs matdagar höll Lisa Lemke ett inspirerande föredrag om pizza. Vi blev så sugna när vi lyssnade på entusiastiska Lisa, hon har blivit lite av en ambassadör för Falkenberg. Lisa och hennes man driver Prostens pizza i Skrea backe strax utanför Falkenberg, som bara har öppet två dagar i månaden och alltid är fullbokade. Men i helgen hade de flyttat ut till torget i stan. Falkenberg har blivit ”pizzatown in Sweden”. Lilla Napoli är en annan pizzeria i stan som gör napoletanska pizzor. Den drivs av två killar som helt snöat in på pizza. Förra året gav de också ut en bok om äkta napoletanska pizzor och nu har de också blivit certifierade för napoletanska pizzor. Enligt Lisa är det skillnad på Prostens pizzor som är romersk style med tunn och knaprig kant och den napoletanska som är mjukare i degen. Att det är skillnad på pizza och pizza det vet ni säkert. Men i går åt jag Prostens pizzor en av de godaste pizzor jag ätit i Sverige. Vedugnsbakad tunn och god deg toppad med högklassiska råvaror. Tyvärr han vi inte testa Lilla Napoli, det var fullbokat både för avhämtning eller att sitta där. Inte precis vad man är van vid på den lokala pizzerian.

Annons

Prostens pizza toppad med bland annat grönkål.

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar