Annons

Annons

Carpaccio på bläckfisk och tradtionella nyårslinser

På nyår strax före tolvslaget serveras linser i Italien, det symboliserar tur och lycka.

Carpaccio av bläcfiskterrin under döljer sig späda salladsblad.

Hoppas ni alla hade en bra nyårsafton och åt god mat. Själv åt jag en italiensk meny med riktig många rätter. Jag blev så överraskad för som Antipasto fick vi en rätt som jag bara ätit en gång tidigare och har drömt om att få äta den igen. Det var en bläckfiskterrin tunt skivad som carpaccio på en bädd av sallad. Så fräscht och gott och terrinen blir så vacker ser nästan ut som marmor. Det var säkert 15 år sedan jag åt bläckfiskterrin på restaurang Pierluigi i Rom. Jag har ätit där flera gånger sedan dess men då har den inte funnits på menyn. Därför blev jag extra glad och överraskad i går kväll med den fina starten, väldigt god. Så om ni får tillfälle så testa carpaccio på bläckfiskterrin om det finns på menyn.

Traditionella nyårslinser

Som sista rätt före desserten fick Cotechino della tradizione con lenticchie, bräserade linser med en korv gjord på griskött. Enligt italiensk tradtion serveras linser på nyårsmiddagen, de symboliserar tur och lycka. I stora delar av norra Italien serveras linserna med den syltaliknande korven. Jag kan lova att det smakar mycket bra, men det känns lite udda att efter alla rätter avsluta med de rustika linserna och korv. Men gott är det!

Annons

Nyårsmeny på italienskt vis.

Cothechino della tradizione con lenticchie är sista rätten före desserten. Det är en tradition att servera den här rätten på nyår i  Italien. Linserna symboliserar lycka.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar