Annons

Annons

Barcelonatips – köp hem matsouvenirer

Här får du tips på matiga ställen som du inte bör missa om du är i Barcelona.

Det är härligt att strosa och titta runt på den välkända gatan La Rambla mitt Barcelona. Du kan göra många shoppingstopp, men håll i väskan och plånboken, det finns gott om ficktjuvar.

I förra veckan gjorde jag en snabbvisit i Barcelona. Det finns tre ställen som jag aldrig missar när jag är där. Dessa är sagohimlar för en matnörd och perfekt om du vill köpa med dig ätbara souvenirer. Det ena är Casa Gispert i den gamla stadsdelen El Born precis intill kyrkan Santa Maria del Mar. I den charmiga butiken som funnits sedan 1851 kan du köpa nötter av alla det slag, torkade frukter, saffran av absolut bästa kvalitet och många andra kryddor, kanderade apelsinskal, oliver, olivoljor och mycket annat. Jag hade velat tillbringa lång tid i butiken, men den här gången  blev det bara ett blixtbesök för jag hade bara några timmar på mig att insupa lite härlig Barcelonaatmosfär.

Annons

I butiken Casa Gispert kan du köpa spanska marconamandlar och mycket annat gott.

Jag köpte saffran och mängder av mandlar och nötter till julen. De har en vedeldad ugn där de rostar sina mandlar och nötter som blir sagolikt goda. Jag köpte naturligtvis med mig spanska marconamandlar som är svåra att få tag på i Sverige. De anses som världens bästa mandlar och är otroligt fin mild, lite söt smak och lite mjuka i konsistensen. Jag köpte både skållade naturella och rostade med skal. Underbart goda.

Huvudentrén till La Bouqueria i den stora saluhallen i Barcelona.

Det andra stället som jag  vill rekommendera är La Bouqueria, den gigantiska saluhallen där du kan köpa det mesta i matväg. Huvudentrén ligger på den välkända gatan La Rambla som går från Columbusmonumentet i hamnen till Placa de Catalunya. Det är en fröjd att bara gå runt och titta, njuta av dofterna och se de vackra diskarna med alla godsaker. Här handlar Barcelonaborna själva och det är också en upplevelse att se vad de handlar. Det kan vara väldigt mycket folk. Ett tips är att gå dit tidigt på morgonen. De öppnar redan klockan 8. Jag var där vid 9 och då fanns de gott om utrymme. Att flanera på Ramblan  är också trevligt, se bara till att du har koll på plånbok och väska, det finns gott om ficktjuvar i Barcelona.

Impnerande fruktdiskar som doftar underbart.

Torkade chilifrukter med olika styrka och smak.

Choklad och godsaker finns det också gott om i saluhallen.

 

På La Rambla 83 ligger Escriba, ett Barcelonas mest välkända och bästa konditorier, också värt ett besök. Det ligger mycket nära saluhallen.

Escriba ett av Barcelonas bästa konditorier som finns på tre ställen i Barcelona.

 

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar